de opticien met aparte monturen
Ermelo Raadhuisplein 11
0341- 56 11 22
info@petersoptiek.nl

Polariserende glazen

POLARISERENDE GLAZEN

De term ‘gepolariseerde glazen’ heeft u vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat houdt dit in? En is het noodzakelijk om een bril met dit glas te hebben? Glazen met een polarisatiefilter nemen vervelende schitteringen weg. Denk maar aan het reflecterende zonlicht dat op het water schijnt, of op een ondergrond zoals lak of glas. Een zonnebril met gepolariseerde glazen geeft rust aan uw ogen.

Een zonnebril is niet alleen een modeaccessoire, maar beschermt uw ogen ook tegen de zon. Een goede zonnebril met een UV-filter is dan ook een must om schade door de zon aan uw ogen te voorkomen. Een UV-filter is iets anders dan een polarisatiefilter. Gepolariseerde glazen nemen de horizontale schitteringen van het licht weg. Denk maar aan de schittering die te zien is bij de weerkaatsing van de zon op een nat wegdek, of de zon die op de piste schijnt tijdens de wintersport. Die schittering wordt door gepolariseerde glazen gefilterd, waardoor u een prettiger en beter zicht heeft.

VOORDELEN

Minder schittering
100% UVA en B bescherming voor de ogen
Hoger contrast
Duidelijkere kleurwaarneming
Rust aan de ogen
Op sterkte te maken, ook multifocaal

NADELEN

Gepolariseerde glazen zijn iets duurder dan standaard zonnebrilglazen. Maar bedenk dan wat uw ogen u waard zijn. Het comfort en de rust die u ervaart zijn de prijs meer dan waard.
Nog een (klein) nadeel is dat sommige producten al een polariserende functie hebben. Denk aan het beeldscherm van uw smartphone, navigatiescherm of laptop. Wanneer u deze met een gepolariseerde zonnebril bekijkt is het wat dubbelop waardoor het beeld wat donkerder wordt.

de opticien met aparte brillen